Vuoden 2023 alussa Cyber Citizen -hankkeessa aloitti työnsä pelialan kokenut ammattilainen Antti Orasvuo. Hänen tehtävänään on johtaa hankkeen pelinkehitystä. Tavoitteena on luoda olennaiseksi osaksi oppimisportaalia peli tai jopa pelimaailma. Antille on selvää, että pelin on oltava ennen kaikkea peli.  

– Pelialalla on tullut tehtyä paljon erilaisia projekteja pilvipelaamisesta mobiilikaupan julkaisuun, opetuspelit ovat mielenkiintoinen uusi haaste. Pelin sisin tavoite on olla viihdyttävä ja sopivasti haastava, vaikka tavoite olisi olla kuinka hyödyllinen.  

Käyttöönsä Antti saa hankkeen ensimmäisessä vaiheessa toteutetun tutkimuksen tulokset ja ennen kaikkea sieltä löytyvän analyysiosan erilaisista kyberturvallisuutta edistävistä peleistä. 

– Nyt minun pitää imeä itseeni tietoa ja ymmärrystä kyberturvallisuudesta. Muun sisällöntuotannon tuella kasvaa siitä sitten ideoita tietojen, taitojen ja asenteiden kehittämiseen pellillistämisen avulla. Juuri nyt on se paras kohta pelinkehitystä, kun ideat saavat lentää vapaasti. Valittujen ideoiden työstäminen peliksi on sitten jo puuhaa, joka käy työstä, virnistää Antti.  

Haluatko keskustella oppimispelin kehityksestä?
Antti Orasvuo  
Project Lead, Cybersecurity Game
Cyber Citizen Iniative
[email protected]